Sentić zahteva reakciju Policijskog inspektorata i političkih predstavnika nakon napada na Arsenijevića

Zamenik Ombudsmana Srđan Sentić naveo je, povodom napada na predsednika Srpske demokratije Aleksandra Arsenijevića danas na Gazimestanu u prisustvu pripadnika kosovske policije, da je “primena selektivne vladavine prava i diskriminatornog tretmana prema jednoj etničkoj grupi u odnosu na drugu evidentna od strane institucija koje bi trebalo da spreče ovakve pojave”.

“Ovakva praksa je naša realnost, a posebno je alarmantna kada se ovakav tretman kosovske policije sprovodi u dane od verskog i istorijskog značaja za srpski narod”, napisao je Sentić na Fejsbuku i podelio video snimak napada na Aleksandra Arsenijevića.

On je dodao da “Policijski inspektorat mora hitno da reaguje i preduzme odgovarajuće mere kako bi osigurao pravdu i jednak tretman za sve građane, bez obzira na nacionalnu pripadnost”.

“Očekujemo jasnu i odlučnu osudu ovakvog ponašanja političkih predstavnika, jer je njihova dužnost da zastupaju interese svih građana i promovišu ravnopravnost i pravdu”, naveo je zamenik kosovskog Ombudsmana. 

Izvor :
Medija centar Čaglavica