Sednica Skupštine Kosova

Nova sednica Skupštine Kosova zakazana je za danas od 11 časova.

Na dnevnom redu sednice naći će se 14 tačaka.

Najpre će se čuti izjave koje su van dnevnog reda, a potom i poslanička pitanja i usvajanje zapisnika sa prethodne sednice.

Očekuje se da poslanici danas razmatranje Nacrta zakona o potvrđivanju razmene diplomatskih ocena u vezi sa pomoći koja se pruža u vidu grantova prema Zakonu o stranoj pomoći i Zakonu o kontroli naoružanja između Kosovo i Sjedinjenih Američkih Država, zatim razmatranje Nacrta zakona o potvrđivanju „Amandmana br. 1 Finansijskog sporazuma za IPA 2016 između Kosova i Evropske unije”, razmatranje Nacrta zakona o potvrđivanju Sporazuma između Kosova koju predstavlja i Vlade Švajcarske.

Na dnevnom redu je i prvo razmatranje Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o službenim praznicima, prvo razmatranje Nacrta zakona o alkoholnim pićima, prvo razmatranje Nacrta zakona o izmeni i dopuni Zakona o otpadu, prvo razmatranje Nacrta zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, zatim drugo razmatranje Nacrta zakona o slanju Kosovskih bezbednosnih snaga u inostranstvo, te razmatranje zahteva Fonda PIO za odobravanje godišnjih poreza za 2022. godinu, razmatranje godišnjeg izveštaja Centralne izborne komisije za 2020. godinu, a očekuje se i rasprava o platama u javnom sektoru.