Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom

Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (DPK) Abeljard Tahiri ocenio je da je to „dokaz da je vladajuća koalicija u krizi“ i da treba da vrati mandat građanima, pozivajući da se održe prevremeni parlamentarni izbori.

„Vladajuća koalicija ima dva puta, ili da vrati mandat narodu ili da nastavi da vlada. Imamo izbegavanje učešća na sednicama i zato ih pozivam da vrate mandate ili da budu odgovorniji i da prevaziđemo krizu“, kazao je Tahiri.

Šef poslanika Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Besnik Tahiri rekao je da su u toj stranci „u poslednjem trenutku“ saznali da je sastanak odložen.

Usled odlaganja sednica Predsedništva parlamenta, predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca je iskoristio ustavno pravo da saziva sednice i bez odluke predsedništva.

On je u prethodne dve nedelje zakazao dve sednice kosovskog parlamenta, koji se nije sastajao još od sednice na kojoj je odredio datum izbora za gradonačelnike i odbornike.

Izvor :
RTV KIM