Sastanak Radne grupe o slobodi kretanja u Briselu

Prvi sastanak Radne grube delegacija Beograda i Prištine nakon postignutog dogovora o prekidu blokade na Jarinju i Brnjaku i registarskim tablicama biće održan danas u Briselu.

Teme razgovora su pitanja slobode kretanja i registarskih tablica, najavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. Petkovic je rekao da ce i jedna i druga strane imati po četiri člana u radnoj grupi, upravo za pitanja slobode kretanja i registarskih tablica.

Portparol EU je, sa druge strane rekao da je cilj Radne grupe da nađe trajno rešenje za ovo pitanje.

Glavni pregovarači u Briselu narednog meseca

U međuvremenu, potpredsednik kosovske vlade Besnik Bisljimi rekao je da će se naredna runda pregovora između Srbije i Kosova na nivou glavnih pregovarača održati u drugoj polovini novembra u Briselu, prenosi Koha.

Bisljimi je rekao da trenutno neće biti sastanka na visokom nivou između premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Tačan datum sledećeg sastanka nije poznat. Sastanak pregovarača biće u drugoj polovini novembra. Dakle, ne može biti sastanka između šefova država. Ohrabruje me što Izveštaj o napretku navodi da obe strane moraju konstruktivno da se angažuju kako bi postigli sveobuhvatan, pravno obavezujući sporazum za normalizaciju odnosa. Ovo će biti obaveza, a ne za parcijalna i segmentirana pitanja“, rekao je Bisljimi.

Izvor :
RTV KIM, Koha