Rukovodstvo Opštine Gračanica pita Trajkovića–bude li vas noću demoni? Stojanović: Tragična opštinska saopštenja

„Zakonske procedure za sve šta nas optužujete su u toku“, jedina je od pedesetak  rečenica kojom je „rukovodstvo opštine Gračanica“ ( ne navodi se nijedno ime ) odgovorilo na pitanja Srpskog nacionalnog foruma (SNF) u vezi sa nelegalnom gradnjom i uzurpacijom opštinske imovine na teritoriji opštine Gračanica.

U najnovijem saopštenju za javnost „rukovodstvo Opštine Gračanica“, a povodom saopštenja Srpskog nacionalnog foruma pod naslovom „reagovanje na selsko saopštenje, selskog rukovodstva opštine Gračanica“, se uglavnom bavi privatnim životom predsednika SNF Momčila Trajkovića, kojem su postavili i nekoliko pitanja, između ostalog i „bude li ga noću demoni“:

„Bodu li vas oči gospodine Trajkoviću kad se svojim „skromnim“ automobilom vozikate kroz opštinu? Vidite li Trajkoviću vile, kuće i privatna preduzeća na Ratorovom zemljištu? Šta se gospodine Trajkoviću nalazi na vašem prodatom imanju u Čaglavici nedaleko od srpskog pravoslavnog groblja? Bude li vas noću demoni pa ste noćas loše spavali ili vam je dioptrija sa godinama povećana? Sa kim u Čaglavici provodite penzionerske dane? Gde su vam prve komšije?“.

„Rukovodstvo Opštine Gračanica“ u saopštenju se bavi i zdravstvenim stanjem Trajkovića.  

„Zbog Vašeg narušenog zdravlja o kojem smo slušali proteklih meseci jako nam je zbog toga žao. Ali tu smo da Vam pružimo svaku vrstu podrške i pomoći ali i objašnjenja jer intelektualaca pod krov naše institucije imamo na pretek onih pravih diplomiranih ne kao-bajagi“.

Pored još brojnih „optužbi“, na račun Trajkovića,“ rukovodstvo Opštine Gračanica“ pozvalo ga je da ih poseti.

„Izvolite sa Vašim predsedništvom dobro ste došli da Vas u sve uverimo. Ne zaboravite samo da povedete i „ćatu“ da sve to zapiše i da mu pomognu naši intelektualci sa iskustvom-oni pravi diplomirani ne kao-bajagi“, navodi „rukovodstvo Opštine Gračanica“.

Branimir Stojanović: Oni koji formalno vrše vlast to ne mogu ni da pročitaju, a kamoli da izgovore

Povodom poslednjeg saopštenja „rukovodstva Opštine Gračanica“ oglasio se lider Srpskog nacionalnog pokreta Branimir Stojanović. On je na Fejbuku napisao da su „tragična  ova opštinska saopštenja“.

„Iako neko ko se potpisuje ne imenom i prezimenom već kao „opštinsko rukovodstvo“ pokušava da glumi oštro pero sa dramskom kreativnošću i naratorskom veštinom „mudrog“ analitičara naše realnosti nije dao niti jedan odgovor na legitimno postavljena pitanja. A voleli bi svi da čujemo odgovor na makar jedno, suštinsko:“

„Kako je moguće da se gradi bez dozvole i zašto to ne sprečava opština čija je to obaveza?“

Stojanović je naveo „da u isto vreme Kurti blokira svu gradnju na severu“, a da opština Gračanica „sasvim nezakonito“  toleriše nelegalnu gradnju.

„Valjda sve te stilske figure i krasnoslov ima za cilj da u javnosti  prikaže sjajnu  „pismenost“ dok oni koji formalno vrše vlast ne mogu ni da pročitaju a kamoli da javno izgovore te iste naručene mudroslovije neimenovanog autora. Jasno je svima da to ima za cilj da samo skrene pažnju sa korupcije, nerada i da sve još jednom podseti na bahatost koja je svakim danom sve nepodnošljivija. Samo tako nastavite! Da se razobličite do kraja, ako je to uopšte moguće više od onog što već znamo o vama“, napisao je Stojanović.

Podsetimo, prethodno se Srpski nacionalni forum oglasio 25.10.2023. godine saopštenjem u vezi sa nelegalnom gradnjom i uzurpacijom opštinske imovine u Čaglavici –  „Zločin Srpske liste – polako ali sigurno ostvaruje se izjava Vučića da u Čaglavici ima 20 srpskih kuća”.

Dan kasnije usledilo je  saopštenje “rukovodstva Opštine Gračanica” – istinom, radom i dokazima protiv „natprirodnih sila u mašti SNF-a“.

Na ove navode “rukovodstva Opštine Gračanica” ponovo je reagovao  Srpski nacionalni forum u petak 27.10.2023. – “Reagovanje na „selsko“ saopštenje „selskog“ rukovodstva opštine Gračanica”, a već sutradan 28.10.2023. godine reagovalo je “rukovodstvo Opštine Gračanica”.

Izvor :
Medija centar Čaglavica