„Rešiti otvorena pitanja kako bi napredovali kao društvo“

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić se sastao danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Кosovu Džefrijem Hovenijerom.

”Bolji uslovi za povratnike i veća posvećenost ostalih institucija kada je u pitanju proces povratka, neophodno formiranje Zajednice srpskih opština, rešavanje svih otvorenih pitanja putem dijaloga, jer je to jedini put ka boljitku, kao i realizacija svih preuzetih obaveza, je nešto na čemu insistiramo i nešto od čega nećemo odustati”, kazao je Rakić.

On je tokom sastanka dodao da manjinske zajednice na Кosovu ne traže ni manje ni više, već samo ono što im pripada i ta prava apsolutno nikog ne ugrožavaju, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

”Кada budemo rešili pitanje bezbednosti, jer i sami znate da se u kratkom vremenskom periodu dogodilo nekoliko napada na srpske crkve i kada budemo uspeli da obezbedimo bolji ekonomski položaj za manjinske zajednice, rešićemo mnoge probleme”, naveo je Rakić.

Ns sastanku je bilo reči i o predstojećim izborima 3. aprila, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.

Ovo je prvi sastanak dvojice zvaničnika od početka mandata ambasadora Hovenijera januara ove godine na mestu američkog ambasadora na Кosovu.

Izvor :
Medija centar Čaglavica