Razmena vatre kod Jošanice – KP: Vozač odbio da se zaustavi

Još jedna razmena vatre između osobe osumnjičene za krijumčarenje robe i pripadnika Kosovske policije dogodila se na severu Kosova.

Povređenih u pucnjavi nije bilo, dok je lakše telesne povrede zadobio službenik nakon što ga je, kako tvrde iz policije, nepoznata osoba udarila automobilom.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, kazao je za KoSSev da su pripadnici pogranične policije pokušali da zaustave jedno vozilo, sinoć posle 22.00 časova kod Jošanice u opštini Leposavić.

Službenici su sumnjali da je vozilo ušlo na Kosovo alternativnim putevima iz centralne Srbije, te da se u njemu nalazila krijumčarena roba.

„On se nije zaustavio, udario je jednog policajca, a tada je došlo i do razmene vatre“, kazao je Eljšani.

Navodi da nije bilo povređenih u pucnjavi, a da je policijski službenik na kojeg je naleteo automobil zadobio lakše povrede.

Kosovska policija za sada nema informacije o osumnjičenom jer se, kako tvrdi Eljšani, vozač u međuvremenu udaljio, pa potom napustio vozilo i pobegao.

Policija je zaplenila vozilo.

Eljšani ujedno nije imao saznanja o tome da li je i šta pronađeno u automobilu.

Podsetimo, pre nedelju dana na Severu Kosova, tj. kod Čečeva, na teritoriji opštine Zubin Potok, takođe se dogodila pucnjava kada su policijski službenici pokušali da zaustave grupu osoba osumnjičenu za krijumčarenje.

Tada je, međutim, uhapšeno pet osoba, četiri srpske nacionalnosti i jedan Albanac, dok je jedan od osumnjičenih pobegao sa lica mesta.

Izvor :
kossev