Rašić: Učinićemo sve da saniramo štetu na kući porodice Jozić

Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić kazao je za Radio Kim da će ovo ministarstvo u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) nastojati da što pre sanira štetu nastalu na kući povratničke porodice Jozić iz sela Verić, kod Istoka.

„Kontaktirali smo predstavnika IOM-a da vidimo kako da to saniramo, što pre i bezbolnije“ kazao je Rašić.

Porodici Jozić kuća je zapaljena prethodne noći, iako su im u petak uručeni ključevi.

„Ne znam kako je do toga došlo da u rekordnom roku, od petka do ponedeljka bude zapaljena kuća“, naveo je ministar Rašić i dodao:

„Čekaćemo informacije od naših službenika iz Kancelarije za zajednice i povratak i naravno delovaćemo u skladu sa tim zajedno sa IOM-om da štetu saniramo ili kako god to bude bilo moguće“.

Paljenje kuće ocenio je kao „negativnu posledicu svih dešavanja“, napominjući da ne želi da spekuliše šta bi mogao da bude uzrok ali i da se nada da se ovako nešto više neće dešavati.

Podsetimo, u selu Verić kod Istoka zapaljena je novoizgrađena kuća povratičkoj porodici Jozić. Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj. Službenica za zajednice i povratak u opštini Istok Vesna Malinković kazala je za Radio Goraždevac da ovaj čin predstavlja pritisak na povratnike koji žele da se vrate da nisu dobrodošli.

Izvor :
Kim