Rašić o imenovanju Miletića: Kurti želi da nas potpuno omalovaži

Reagujući na imenovanje Petra Miletića za spoljnog političkog savetnika premijera Kosova Aljbina Kurtija, predsednik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić rekao je za Medija centar “da bi ga u normalnijim okolnostima ova vest o imenovanju dugogodišnjeg prijatelja Petra Miletića obradovala, ali da se u ovom slučaju postavlja pitanje”?

“Zašto bi neko ko živi sa porodicom u Beogradu već najmanje 7-8 godina, došao da radi za najomraženijeg, po mišljenju kosovskih Srba premijera, u ovako napetim okolnostima? Takođe, samim tim što je angažman „pro bono“, jer spoljni savetnici premijera nemaju pravo ni na koju benificiju iz budžeta kao što su plata, dnevnice i slično, ja se najljudskije brinem za njega i pitam se od čega će on da živi toliko daleko od kuće i porodice”, rekao je Rašić, koji je imao pitanja i za premijera Aljbina Kurtija.

“Koju će ulogu imati Miletić i kojim temama će se baviti? Da li je Miletić tu da pokrene dijalog premijera sa beogradskim Srbima i političkim partijama, ili će Miletić da lobira u Beogradu za „reciprocitet“ za Albance u preševskoj dolini? Pretpostavljam da je ovo drugo, jer premijer do sada nije pokazao ni trunku empatije prema kosovskim Srbima i konstantno dokazuje da želi da nas potpuno omalovaži, čak i time da imenuje savetnike koji uopšte i ne žive na Kosovu”, naveo je Rašić.

“Meni je iskreno žao što je Miletić prihvatio da bude deo ovakve obmane, koja će samo simulirati interesovanje premijera za kosovske Srbe, a s druge strane bez ikakvog uticaja na položaj Srba na Kosovu”, zaključio je Nenad Rašić.

Izvor :
Medija centar Čaglavica