Rakić i Petković sutra vanredno iz Nemanjine

Nakon pretnje opštim ustankom srpskog naroda ukoliko se oteti Srbin iz Zubinog Potoka ne pusti, Petar Petković i Goran Rakić imaće sutra hitnu konferenciju za medije u Beogradu.

Konferencija počinje u 11 časova u prostorijama srpske vlade.

Kosovska policija uhapsila je danas oko 17 časova u Zubinom Potoku M.B. (’87). U pitanju je pripadnik Civilne zaštite koju je kosovski ministar unutrašnjih poslova okarakterisao kao „kriminalnu strukturu“, premda su pripadnici ove formacije još od pre nekoliko godina integrisani u kosovska ministarstva i agencije.

Šef kabineta kosovske predsednice Bljerim Velja uhapšenog je još opisao i kao jednog od „Radoičićevih nasilnika“.

Za manje od nedelju dana, izgorelo je 10 putničkih automobila u privatnom vlasništvu u sve četiri opštine na Severu Kosova. Većina ih je registrovana na RKS tablice. Noćas su izgorela tri automobiola u Zvečanu a prethodnu noć takođe tri – dva u Kosovskoj Mitrovici i jedan u Zvečanu.

Hapšenje je usledilo nakon što su međunarodne diplomate zatražile brzu istragu, a Kosovska policija pozvala građane da sarađuju u istrazi.

Međutim, Srpska lista, uz Kancelariju za KiM tvrdi da se radi o „otmici“, nameri Aljbina Kurtija da izazove haos, pred razgovore glavnih pregovarača u Briselu u utorak, jer kosovski premijer ne želi da formira ZSO.

Čelnik Srpske liste i prvi čovek vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju obratiće se po prvi put javnosti od kada pale automobili na Severu u najnovijoj seriji.

Nakon toga, Petar Petković i Besnik Bisljimi (Bislimi) razgovaraće u utorak u Briselu o „narednim koracima u primeni dogovora o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije”, potvrdila je ranije ove nedelje EU.

U pitanju je prvi susret nakon sastanka u Ohridu, gde su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti dogovorili primenu dela Sporazuma o normalizaciji odnosa.

Izvor :
Kossev