Opština Gračanica: Putevi prohodni oprez u saobraćaju neophodan

Opštinsko odeljenje Javnih službi u stalnoj koordinaciji ugovorenom kompanijom za zimsko održavanje puteva radi na čišćenju puteva na teritoriji opštine Gračanica, saopšteno je iz ove lokalne samouprave.

Iako su svi putevi prohodni apeluje se na vozače i pešake da budu oprezni zbog leda na pojedinim deonicama i seoskim putevima.

U saopštenju se navodi da se usled snežnih padavina koje su juče zahvatile i opštinu Gračanica saobraćaj na putevima odvija otežano jer je uprkos stalnom čišćenju usled niskih temperatura i vetra došlo do formiranja leda na pojedinim sporednim putnim pravcima.

Od vozača se zahteva da vožnju prilagode uslovima na putu, poštuju saobraćajne propise i budu oprezni tokom vožnje.

Iako su svi putevi prohodni ekipe opštinskog odeljenja Javnih službi u stalnoj koordinaciji ugovorenom kompanijom za zimsko održavanje puteva su na terenu i neprekidno rade na dodatnom čišćenju svih puteva.


Iz opštinskog odeljenja inspekcije još jednom pozivaju fizička i pravna lica (institucije, apoteke, pekare, markete i slično) na poštovanje obaveze i odgovornost čišćenja snega i leda ispred stambenih i poslovnih objekata, dvorišta i drugim prilaznim površinama (trotoara, staza, parkinga i slično) kako bi se povećala bezbednost i učesnika u saobraćaju i pešaka.

Izvor :
Naša Gračanici