Pucnjava u kafiću kod Srbice: Jedna osoba ubijena, tri povređene

Jedna osoba je ubijena a tri su ranjene u pucnjavi u kafiću u selu Rudnik kod Srbice, u ranim jutarnjim satima, napadači su u bekstvu.

Slučaj je potvrdio portparol Kosovske policije za region Mitrovica Avni Zahiti, koji je obavestio da je 39-godišnjak preminuo na licu mesta.

„Oko 01.21, 10. avgusta 2023. godine policija je dobila informaciju o pucnjavi u kafiću u selu Runike u Srbici. Na lice mesta odmah su stigle neophodne policijske jedinice i medicinska ekipa. Na osnovu prvih informacija, vatrenim oružjem su povređene četiri osobe, jedna N. L, stara 39 godina, preminula je na licu mesta, dok su još tri povređena lica (takođe iz vatrenog oružja) upućena na lečenje u Klinički centar u Prišti“, rekao je Zahiti.

Portparol kosovske policije je izneo detalje, rekavši da su, prema prvim informacijama, dve maskirane osobe ušle u kafić i pucale iz pištolja, a zatim otišle u nepoznatom pravcu.

„Iz prvog uviđaja se sumnja da su dvojica maskiranih osumnjičenih ušla u kafić, pucala iz pištolja i udaljila se u nepoznatom pravcu. Kao materijalni dokazi na licu mesta pronađeno je i oduzeto više patrona. Sve preduzete policijske radnje predvodio je tužilac slučaja koji je izašao na lice mesta, a isti je ovlastio da se leš nastradalog uputi u Institut za sudsku medicinu. Istražitelji Regionalnog sektora intenzivno rade na identifikaciji i hapšenju počinioca krivičnog dela kao i na rasvetljavanju ovog slučaja“, rekao je dalje on.

U roku od nedelju dana na Kosovu desila su se tri ubistva. U petak, 4. avgusta, u prištinskom kafiću „Bon Vivant“ poginuo je K.R, dok je povređeno još 20 osoba. Takođe, u ponedeljak je u „Kojot laundž baru“ u Klini, osumnjičeni T.F, iz za sada nepoznatih razloga, pucao u 47-godišnjeg A.P., koji je od zadobijenih povreda preminuo.