PSK: Nova ministarka za brigu o porodici nesmotrenom izjavom uznemirila Srbe na Kosovu

Izjava ministarke Milice Đurđević Stamenkovski da ona i Ministarstvo koje vodi, nema načina da Srbima na Kosovu i Metohiji isporuči najobičnije vaučere, duboko je uznemirujuća i dodatno, bespotrebno obeshrabruje srpski narod u svojoj borbi za opstankom na KiM, saopštila je Partija kosovkih Srba, na čijem je čelu Aleksandar Jablanović.

„Ukoliko su pravi ljudi na pravim mestima, način uvek postoji, a posebno za isporuku najobičnijih vaučera. Ovakva naivna i nesmotrena izjava može samo da nanese štetu Srbima na KiM i instituciji koju gospođa Stamenkovski vodi“, navodi se u saopštenju ove partije dostavljenom medijima.

Partija kosovskih Srba dodaje da je čak i Kancelarija za Kosovo i Metohiju uspevala i uspeva da nađe „privremena“ rešenja i za mnogo izazovnija pitanja od nekakvih beznačajnih vaučera.

„Pozivamo gospođu Stamenkovski da ubuduće obrati pažnju kakvu poruku Srbima na KiM šalje kroz svoje izjave koje nisu u skladu sa realnošću. Na Kosovu i Metohiji Srbi nisu izgubili sve instrumente koje su imali, a posebno nisu izgubili volju za borbom i opstankom. Pozivamo novopečenu ministarku da sledeći put eventualno konsultuje i Srbe sa KiM u potrazi za adekvatnim rešenjima, jer nas su život i okolnosti od 1999. godine učinile majstorima preživljavanja i snalaženja“, zaključuje se.

Izvor :
Medija centar Čaglavica