Promocija romana „Iz mrtvog ugla“ večeras u Gračanici

Promocija romana „Iz mrtvog ugla“ Ivane Dimić održaće se večeras sa početkom od 19.00 časova u Domu kulture „Gračanica“.

U razgovoru će učestovati Nenad Todorović, Ivana Vanovac, Žarko Milenkovic i autorka romana.

„‘Iz mrtvog ugla’ je daleko od okultnog trilera ili magičnog realizma. Jedan fantastični obrazac iskoristila je Ivana Dimić da u svom prepoznatiljivom stilu, preplitanjem prozne i dramske forme, duhovito i povremeno oporo, pruži sliku naše današnjice kakvu nam prenose svenznajući pripovedači jer ne postoje u pojavnom, realnom okruženju. Ispovest Ivane, Drine i Blizanaca je intimna tužbalica o drami identiteta, ispričana dopadljvim i besprekornim stilom, istorija o porodičnim nesporazumima i zamkama samoostvarenja, priča o veri u reč i praštanju pre greha, ali i istovremeno i alegorija o neuspešnoj misiji demonskih sila tamo gde su demoni već nastanjeni“, stoji u opisu romana.

Ivana Dimić rođena je u Beogradu 1957. godine, diplomirani je dramaturg i autor brojnih kratkih priča, drama, dramatizacija i TV scenarija.

Član je Srpskog književnog društva od 2001, a od 2005. godine ima status istaknutog umetnika. Obavljala je i funkcije pomoćnika ministra za kulturu i direktor drame Narodnog pozorišta i Ateljea 212.

Za roman „Arzamas“ 2016. dobila je nagradu „Pero despota Stefana Lazarevića“ i NIN-ovu nagradu za roman godine.