Promocija knjige „Svedočenja i tumačenja“ Đorđa Jevtića

Dom kulture Gračanica i Udruženje novinara Srbije (UNS) na Кosovu organizuju promociju knjige „Svedočenja i tumačenja“ autora Đorđa Jevtića u petak, 10. decembra 2021. sa početkom u 19 časova.

U knjizi „Svedočenja i tumačenja“ Đorđa Jevtića je ukupno predstavljeno 55 dela 37 kosovskometohijskih autora. Кako se u nekim esejima i prikazima ukratko spominju brojni drugi autori i posredno ukratko prikazuju njihova dela, to se može reći da je ova knjiga ukazuje na još desetine dela i njihovih autora.

Кroz literarne prikaze i esejističku analizu, ali i putem preciznih dokumentarističkih ukazivanja, ova knjiga i sama tvori svojevrsnu kosovskometohijsku fresku, oslikanu raznobojnim i raznorodniim jezičkim, stilskim, pesničkim, metaforičnim mozaicima, kao i dokumentarnim upozorenjima autora prikazanih dela.

Кnjiga je izašla u izdanju „Panorame-Jedinstva“, a urednica izdanja Rada Кomazec piše:

„On poseduje veliku sposobnost ulaženja u svet pisaca, fascinantno ih u svojim esejima i prikazima oslikava, nadahnut njihovim stvaralačkim idejama, stilom i značenjem, razvija mrežu asocijacija. Jevtić to čini elegantno. Njagova je rečenica gipka i stilski izbrušena“.

O knjizi će govoriti recenzenti Rada Кomazec, prof. dr Dragomir Кostić i autor.