Privedeni radnici Pošte u Goraždevcu, zaplenjen novac za penzije i socijalu

Kako Radio Goraždevac saznaje, u prepodnevnim satima su privedena dva radnika Pošte Srbije V.M i V.P dok su se kretala iz pravca Osojana prema Goraždevcu. Zaplenjen je novac kpoji su nosili za isplatu penzija i socijala.

Oni se nalaze u stanici policije u Peći, gde daju izjave. Policija je posetila i filijalu Pošte u Goraždevcu i privela još jednu službenicu A.Z radi davanja izjave.

Radio Goraždevac saznaje da su službenici pošte koji su privedeni prevozili novac za penzije i socijalna davanja i da je u blizini Gopraždevca policija zaustavila vozilo, nakon čega su službenici pošte privedeni.

Potparol regionalne direkcije policije za Peć Fadilj Gaši rekao je kratko za Radio Goraždevac da on ne može ništa da kaže o tom slučaju, te je ovaj medij uputio na centralu u Prištini.

Kancelarija za KiM: Teror Aljbina Kurtija nad Srbima

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju reagovali su saopštenjem, ističući da je u pitanju “akcija Kurtijeve policije” i da je sprovedena “kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave”. Sve, kako navode, sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na Kosovu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kažu, informiše relevantne međunarodne činioce o teroru koji se proteklih dana pojačano odvija na Kosovu i Metohiji.

Izvor :
KIM