Priština: Hapšenje zbog narkotika i napada na službeno lice

Državni tužilac, koordinator za krivična dela narkotika kao i Kosovska policija preduzeli su juče istražne radnje u vezi sa sumnjom u izvršenju krivičnog dela kupoprodaja opojnih droga, nakon koje je usledilo hapšenje lica L.Š. u Prištini. Osumnjičeni je, kako bi izbegao hapšenje, automobilom udario u službeni policijski automobil, te naneo povrede policajcima i načinio materijalnu štetu, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Prištini.

Hapšenje L.Š. dogovilo se u 18 časova u ilici „Kongresi i Drectskriti“.

Kako je saopšteno, prilikom pretresa u automobilu osumnjičenog pronađena je sumnjiva količina opojne droge umotane u vreću.

„Nakon sprovođenja naloga za raciju, koja je izvršena na dve lokacije, Priština i Kosovo Polje, kao i kontrole automobila osumnjičenog, pronađeno i oduzeto: 6 kesa narkotika tipa marihuana, (5,4 grama), marihuana od 102,5 grama, 3,9 grama kokaina, količina praznih kesa, digitalna vaga za merenje, mobilni telefon i 282 evra“, dodaje se.

Pripadnicima Kosovse policije, povređenima u ovom događaju ukazana je neophodna medicinska pomoć. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, dok tužilaštvo protiv njega ne preduzme dalje pravne radnje.

„Obaveštavamo vas da je ova operacija uspešno sprovedena zahvaljujući bliskoj saradnji Državnog tužioca sa Kosovskom policijom“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

Izvor :
Kim