Prijava radova za ’’Grafest’’ do 10. novembra

Dvanaesti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „Grafest“ održaće se od 4. do 6. decembra 2023. godine u Domu kulture „Gračanica“.

„Ovim putem pozivamo televizijske i samostalne produkcije, kao i nezavisne autore da prijave svoje dokumentarne filmove i srodne dokumentarne televizijske forme (reportaže, emisije, priloge) proizvedene posle 01. januara 2017. godine. Nema ograničenja u trajanju (minutaži), ali broj prijavljenih radova koje pojedinačna produkcija može da prijavi ne sme da premaši deset“, navodi se u pozivu.

Popunjene i potpisane prijave treba poslati na i-mejl adresu Doma kulture (domkulturegracanica@gmail.com).

Formular je napravljen tako da se sva polja mogu popuniti elektronski, kao i elektronski potpisati. Moguće je i popunjenu prijavu odštampati, svojeručno potpisati i poslati je skeniranu mejlom, poštom ili lično u Dom kulture „Gračanica“.

U pozivu se navodi da je poželjno da se radovi postave onlajn, a organizatoru dostavi link za njihovo gledanje i/ili preuzimanje (download). Radove je moguće dostaviti i na DVD-u ili USB-u Domu kultrue „Gračanica“.

Pored takmičarskog dela programa, za koji se radovi biraju putem konkursa, biće organizovan i revijalni deo programa u kojem će biti prikazano svega nekoliko pažljivo odabranih filmova iz domaće i evropske moderne dokumentaristike, po izboru selektora. Radovi za revijalni deo programa se ne prijavljuju na konkursu.

Izvor :
Medija centar Čaglavica