Predstavnici MCC-a započinju posetu Kosovu

Danas će se sastati delegacija američke korporacije „Milenijum čelendž korporejšn“(MCC) i delegacija Kosova, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Kako se navodi u saopštenju svrha posete je početak rada na izradi i sprovođenju projekta skladišnih sistema, kao i održavanje koordinacionih sastanaka sa nadležnim institucijama na projektu skladišnih kapaciteta energije.

„Prva tačka desetodnevne posete biće međuinstitucionalni sastanak između američke delegacije i energetskih aktera na Kosovu (Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo finansija, rada i transfera, KOSTT, KEDS, RUE, KEK, kao i članovi tima za razvoj Kompaktnog programa koji rade u Kancelariji premijera). Tokom sastanka razgovaraće se o tehničkim detaljima projekta i budućim planovima za ubrzanje procesa sprovođenja sporayuma“, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli rekla je za RTK da će Kosovo imati brojne koristi od MCC projekata.

„Kosovo će imati mnogo koristi od ovog projekta o kome se mnogo priča. Sporazum će biti potpisan 27. jula sa šefom MCC-a u američkom Kongresu i u prisustvu predsednika i premijera Kosova. Nadam se da će sporazum biti ratifikovan u Skupštini Kosova pre nego što parlament ode na letnju pauzu. Podrška od 200 miliona dolara doneće zapošljavanje i korist Kosovu“, naglasila je ona.

Izvor :
RTK2