Predstavnici Ansambala „Кolo“ i „Venac“ o strateškim prioritetima

Novoimenovani direktor Ansambla narodnih igara i pesama Srbije „Кolo“ dr Zdravko Ranisavljević je u Beogradu primio predstavnike Ansambla narodnih igara i pesama Кosova i Metohije „Venac“ na čelu sa direktorkom Snežanom Jovanović. Tokom razgovora definisani su zajednički strateški prioriteti, koji će biti osnova budućeg protokola o međusobnoj saradnji navedenih ustanova kulture, saopšteno je iz Ansambla „Venac“.  Nakon susreta direktori ansambala „Kolo“ i „Venac“ izjavili su:

„Ansambl „Venac“ iz Prištine, sa privremenim sedištem u Gračanici, danas je nakon dužeg niza godina ponovo došao u svoju kuću u Beogradu. Ponosan sam na moje prijatelje, umetnike iz „Venca“, koji svakim danom svog rada i postojanja brane identitet srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u institucionalnim okvirima. Njihova energija i nadahnuće svima nama u Nacionalnom ansamblu „Kolo“ predstavljaju podstrek i motiv da od sebe dajemo uvek i samo najviše“ rekao je Zdravko Ranisavljević.

„Za profesionalnu folklornu scenu u Srbiji veoma je bitno da je Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ danas dogovorio saradnju na višem nivou sa Ansamblom narodnih igara i pesama Srbije „Kolo“. Ova saradnja je bitna za dva državna ansambla Republike Srbije. Verujem da će Venčev dugogodišnji stručni saradnik etnokoreolog Zdravko Ranisavljević, a sada direktor „Kola“, sa celim ansamblom sigurno obezbediti uslove da folklor zasija mnogo lepše u Srbiji i svetu. Bolji ambijent za folklor ćemo zajedno graditi, a kao ustanove kulture Republike Srbije to ćemo nastaviti uz veliku podršku našeg resornog Ministarstva kulture,“ istakla je Snežana Jovanović direktorka ansambala „Venac“ u saopštenju dostavljenom medijima.

Izvor :
Medija centar Čaglavica