Predsednica Šubarić razgovarala sa šefom UNHCR-a na Kosovu

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić sastala se danas sa šefom Misije UNHCR na Kosovu Erolom Ardukom, sa kojim je razgovarala o procesu povratka, kao i saradnji.

Tokom razgovora, predsednica Šubarić je istakla da je Opština Gračanica posvećena povratku raseljenih, te da u tom smislu očekuje saradnju i podršku od strane UNHCR-a, jer „samo zajedničkim zalaganjima svih institucija i organizacija koje se bave povratkom taj proces možemo učiniti uspešnim i održivim“.

Predsednica Šubarić je Arduka upoznala sa poslednjim preduzetim koracima Opštine Gračanica na zatvaranju kolektivnog centra u naselju „Padalište“, ali i rešavanju stambenog pitanja izbeglih i interno raseljenih porodica na području naše opštine.

„Juče smo sa Danskim savetom za izbeglice potpisali sporazum koji podrazumeva izgradnju 34 stambene jedinice, kojim će mnogim izbeglim i interno raseljenim porodicima omogućiti da dobiju krov nad glavom i kojim će se stvoriti uslovi za zatvaranje kolektivnog centra u Gračanici“, kazala je Šubarić.

Šubarić i Arduč su razgovarali i o aktuelnim dešavanjima u opštini, o problemima sa kojima se građani suočavaju i mogućnostima za njihovo rešavanje.

Izvor :
Opština Gračanica