Predsednica Šubarić Ekologiji i Odeljenju javnih službi uručila vrednu mehanizaciju

U cilju poboljšanja komunalnih usluga, opština Gračanica dodelila je JKP „Ekologija“ i Odeljenju javnih službi neophodnu mehanizaciju i opremu koju im je danas predala predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić istakla je da je Opština iz budžeta u cilju pružanja kvalitetnije i bolje usluge građanima nabavila komunalnu mehanizaciju u vrednosti od 34.000 evra.

„Za potrebe „Ekologije“ i Odeljenje javnih službi obezbedili smo cisternu za vodu, kamionet sa prikolicom, utovarnu kašiku za traktor i motornu kosilicu za uređenje javnih površina. Verujem da će im ova mehanizacija unaprediti i olakšati rad, a pre svega poboljšati komunalne usluge građanima“, kazala je Šubarićeva.

Direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević napomenuo je da je dodeljena oprema pre svega proizvod dogovora i saradnje.

„Zahvalni smo Opštini i predsednici Šubarić što su imali razumevanja da deo naših potreba zadovoljimo ovom nabavkom. Kupili smo sredstva koja su nam bitna u rešavanju svakodnevnih problema građana, bilo da je reč o kanalizaciji, uklanjanju divljih deponija ili uređenju javnih površina. Bitna su i zbog toga što nam značajno olakšavaju rad“, kazao je Dimitrijević.

Direktor javnih službi Vladica Trajković rekao je da se opština trudi da poboljša uslove za njihov rad.

„Imali smo nekoliko kombija koja su dotrajala i toliko amortizovana da više nisu mogli da se registruju, tako da je ova mehanizacija bila preko potrebna“, rekao je Trajković.

Trajković je dodao da se zajedničkim snagama trude da poboljšaju pre svega kvalitet usluga prema građanima, te da je u tom smislu danas održan i sastanak radne grupe za upravljanje otpadom.

Izvor :
Naša Gračanica