Pomeren rok da srpske institucije napuste zgradu u Severnoj Mitrovici

Zbog isteka roka za “oslobađanje “ zgrade u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici kojoj rade Kancelarija za KiM, PIO fond, Kosovsko-mitrovacki okrug i Centar za socijalni rad iz Vučitrna ispred ovog objekta jutros oko osam sati okupili su se brojni novinari, čekujući opštinske inspektore.

Međutim dva sata kasnije gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić saopštio je da je taj rok pomeren za dve nedelje i da će Odeljenje inspekcije u toku dana o tome i zvanično obavestiti zaposlene u ovim institucijama koje rade u sistemu Republike Srbije.

Inspektori opštine Severna Mitrovica su u utorak 22.08.2023. godine odredili rok od tri dana da se zgrada “oslobodi” ili da im se dostavi dokumentacija u vezi sa korišćenjem ovog objekta od strane insitucija koje rade u srpskom sistemu.

Ispred opštinske zgrade jutros je bio i lider Građanske inicijative “Srpski opstanak” Aleksandar Arsenijević.

“Sam čin najavljenog izbacivanja iz zgrade može da zakomplikuje već komplikovanu situaciju i da podstakne još neke takve odluke koje mogu da eskaliraju, škole, bolnice i sve ostalo koje opština smatra kao svojom imovinom”, rekao je Arsenijević.

Predstavnici opštine Severna Mitrovica tvde da je zgrada u kojoj rade četiri srpske institucije u Bošnjačkoj mahali opštinsko vlasništvo i da oslobađanje zahtevaju zbog rekonstrukcije objekta.

Izvor :
Medija centar Čaglavica