Političari glasaju na izborima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić glasao je jutros na parlamentarnim i beogradskim izborima oko 8.50 u Novom Beogradu. Glasali i Ivica Dačić i Dragan Đilas. U Raški glasao kandidat za poslanika Goran Rakić.

U OŠ “Raška” u istoimenom gradiću pravo glasa ima 15.195 birača iz Mitrovice.

Među njima je bivši predsednik Srpske liste Goran Rakić koji je izvesno vreme uredno čekao u redu za glasanje. Ovaj kandidat za poslanika u srpskom parlamentu se nakon ispunjavanja građanske dužnosti nije obratio medijima.

Na istom biračkom mestu glasa i Ivan Zaporožac, predsednik Privremenog organa (PO) Kosovske Mitrovice.

Inače, političari su vrlo aktivni na biralištima od ranog jutra. Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić glasao je u beogardskoj opštini Savski venac, dok je predsednik Stranke Slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, koja je deo kolaicije “Srbija protiv nasilja”, glasao jutros već oko 7.20 na Vračaru. Potpredsednik Glavnog odbora SNS Siniša Mali glasao je u Beogradskoj poslovnoj školi.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je da su jutros na vreme, odnosno u 7 sati otvorena sva biračka mesta za glasanje na parlamentarnim izborima, izobrima za Skupštinu Vojvodine i za odbornike u 65 gradova i opština.

Izvor :
KIM, FONET