Policija: Pucano je na automobil, ali u cilju neutralisanja opasnosti

Nakon ranjavanja Miljana Delevića kod Bistričkog mosta saopštenjem za javnost oglasila se Policija Kosova, navodeći da je „policijska jedinica pokušala da zaustavi vozilo“ koje je, inače, tokom kretanja udarilo u vozilo policije, te da su „pucali u cilju neutralisanja opasnosti“.

Navodi se i da je „pomenuto vozilo pretilo da ugrozi živote policijskih službenika na kontrolnoj tački“ koja je tu, kako ističu, sa ciljem čuvanja javnog reda i bezbednosti, kao i sprečavanje kriminala i krijumčarenja.

„Policijska jedinica koja se nalazila na kontrolnoj tački je tokom obavljanja policijskih dužnosti pokušala da zaustavi vozilo koje je tokom kretanja udarilo vozilo Policije Kosova, direktno ugrozivši i živote policijskih službenika, koji su sa ciljem neutralisanja opasnosti po njih, pucali iz vatrenog oružja. Osumnjičena lica su zajedno sa svojim vozilom napustili lice mesta“, navodi se u saopštenju Policije i dodaje da se uviđaj u vezi sa ovim slučajem obavlja u saradnji sa pravosudnim organima.

Takođe dodaju u da je o ovom slučaju obavešten i Inspektorat kosovske policije za dalje procedure.

Izvor :
Medija centar Čaglavica