Policajac u Gračanici pretukao Nikolu Sekulića?

Dvadesetdvogodišnji Nikola Sekulić iz Gračanice tvrdi da ga je sinoć oko 23 sata pretukao kosovski policajac iz Policijske stanice u Gračanici. Sekulić je lekarsku pomoć zatražio najpre u Domu zdravlja Gračanica, odakle je upućen na hiruško odeljenje Kliničko bolničkog centra u Gračanici gde je pregledom utvrđeno da mu je polomljen nos. Na hiruškom odeljenju KBC-a u Gračanici Medija centru je potvrđeno da je Sekulić zadobio frakturu nosne kosti i da je na dalje lečenje, nešto posle ponoći, upućen u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici.

Nikola Sekulić je za Medija centar rekao da su oko 22:30 na njegovo radno mesto u jednom lokalu u Gračanici došla dva policajca, koji su zatražili da sa njima ode u policijsku stanicu da nešto potpiše, pošto je prethodne noći bio privođen.

„Otišao sam u policijsku stanicu i odmah smo izašli, rekli su mi da uđem u policijski auto. Seo sam u kola i onda su krenuli da voze kroz Gračanicu. U kolima su pričali kako sam završio sa gračaničkom policijom kako ja više nemam s njima ništa, kako će da me vode u Glogovac da me tamo maltretiraju šiptari i onda su prestali da pričaju. Niko ništa nije pričao, ja sam gledao pravo i onda me je policajac koji je sedeo pored mene na zadnjem sedišu udario u nos. Nisam video da li me je uradio rukom ili nečim, ja sam rukom uhvatio nos da ne kaplje krv po odeći. Posle toga su stali ispred lokala gde radim, da se vratim na posao. Kad sam izašao iz kola policajac koji me je udario me je pitao „gde si se udario u koji stub si se udario, gde si pao“, tako nešto me je pitao. Ja sam na to prećutao i otišao sam u dvorište pored da operem nos“.

Inače, lokal gde je Sekulić zaposlen je od policijske stanice u Gračanici udaljen svega pedesetak metara.

Sekulić kaže da ne zna zašto je pretučen

„Ništa mi nije rečeno, ni zašto, ni kako. Samo mi je rečeno da idem da se operem negde i da idem u apoteku da kupim flaster“.

Nikola ističe da su policijaci bili srpske nacionalnosti  i da ga je policajac koji ga je udario prethodnu noć priveo ispred noćnog kluba „Staro mesto“ u Gračanici, gde je došlo do tuče.

„Isti taj policajac koji me je danas udario, prethodnu noć me je priveo bez ikakvog razloga, jer ja ništa nisam uradio. Samo su me priveli i pitali u stanici ko se tukao i zašto se tukao, ja sam rekao da nemam pojma i oni su me pustili. Ja nemam nikakve veze sa tim incidentom, priveden sam bez ikakvog razloga  i danas sam dobio isto batine bez razloga“, rekao je za Medija centar Nikola Sekulić.

Medija centar je u vezi sa ovim slučajem pokušao da stupi u kontakt sa komandirom Policijske stanice u Gračanici Bratislavom Trajkovićem, ali se on nije javljao na pozive.

Izvor :
Medija centar Čaglavica