Policajac iz Mitrovice osumnjičen da je oštetio kamere u blizini plantaže marihuane

Inspektori Policijskog inspektorata Kosova uhapsili su sinoć policajca Regionalne direkcije Sever u Mitrovici zbog sumnje za prikrivanje dokaza nakon akcije otkrivanja plantaže marihuane u Izvorima pre dva dana.

On se, kako je sinoć potvrdio Policijski inspektorat Kosova, tereti za krivična dela zloupotreba službene dužnosti ili ovlašćenja i manipulacija dokazima.

PIK je dobio informaciju da se policajac sumnjiči da je oštetio sigurnosne kamere i drugu opremu u blizini lica mesta u Izvorima i određeno mu jw zadržavanje od 48 sati.

U međuvremenu je istu informaciju na svojoj Fejsbuk stranici potvrdio i kosovski ministar unutrašnjih poslova.

„Nulta tolerancija na kriminal, posebno unutar policije! Za čistu policiju u službi prava i građana! Za poštenog i profesionalnog policajca“, poručio je Đeljalj Svečlja.

U selu Izvore iznad Banjske, Kosovska policija je u saradnji sa carinom prekjuče otkrila još jednu laboratoriju za proizvodnju narkotika, a već treću na severu od početka ove godine.

Na novootkrivenoj plantaži policija je pronašla preko 10.000 stabljika marihuane spremnih za ilegalnu prodaju na tržištu, vrednih 6 miliona evra, precizirao je Svečlja.

Kako je potvrđeno, bilo je i pucnjave iz vatrenog oružja. Uviđajem na licu mesta policija je pronašla čak 26 čaura, ali na sreću povređenih nije bilo.

Izvor :
Kossev