POKS: Goran Rakić položio zakletvu na Ustav Republike Kosovo i Ustav Republike Srbije

Beograd, 16. avgusta 2022.- Predsednik Srpske liste Goran Rakic i cetiri gradonacelnika sa severe KiM, Severne Mitrovice, Leposavica, Zvecana i Zubinog Potoka, saopstili su da su imali sastanak sa ambasadorima Kvinte na kojem je od njih trazeno da se povinuju odlukama Pristine o preregistraciji na kosovske tablica na severu KiM, kao i o uvodjenju ulazno-izlaznog dokumenta koji bi se izdavao Srbima na administrativnim prelazima.Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovic izjavio je da jucerasnji sastanak pokazuje u kako teskoj situaciji se nalazi predsednik Aleksandar Vucic i Srbija pred pregovore u Briselu 18. avgusta, i porucio da nasa zemlja nece odustati od pronalaska kompromisnog resenja.FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) konstatuje da „nije moralno dati zakletvu na tzv. Ustav Republike Kosovo i polagati zakletvu u Skupštini Srbije na Ustav Republike Srbije, kako je to učinio poslanik SNS Goran Rakić“, bivši ministar u Vladi Kosova.

„Ne može čovek koji se zakleo da će braniti ‘nezavisnost i teritorijalni integritet Kosova’ biti iskren kad polaže zakletvu u Skupštini Srbije da će poštovati Ustav Srbije koji ne predviđa postojanje Republike Kosovo. To je moguće jedino ako reč bivšeg predsednika Srpske liste Gorana Rakića, a sada poslanika SNS ne vredi ništa“, izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Mihailović kaže da su se juče svi poslanici Srpske liste kao filijale SNS vratili u tzv. Skupštinu Kosova, kao da su svi zahtevi Srba ispunjeni i sada ne postoje prepreke da je više bojkotuju.

„Ova vest je prošla potpuno neopaženo jer se krije od srpske javnosti. Ljudi koji su bili članovi Vlada Ramuša Hardinaja i Aljbina Kurtija i koji su spremni da lažu dok polažu zakletvu su uzor patriotizma i poštenja za naprednjake, a opoziciju u isto vreme proglašavaju za izdajnike“, ističe Mihailović.

Izvor :
Kim