Pokrenuta peticija za zabranu ulaska na Kosovo lažnom svešteniku Nikoli Džufki

Branimir Stojanović iz Srpskog narodnog pokreta pokrenuo je peticiju za zabravu ulaska na Kosovo lažnom svešteniku iz Albanije Nikoli Džufki.

Oni traže od nadležnih institucija da zabrane ulazak Nikoli Džufki (Nikolla Blazhde Xhufka) na teritoriju Kosova.

“Ovaj gradjanin Republike Albanije svojim javnim nastupima u medijima i na društvenim mrežama a naročito upadom u crkvu, Srpske pravoslavne crkve, u opštini Podujevo otvoreno širi versku i nacionalnu netrepljivost prema Srbima”,piše u peticiji.

Podsećaju da je mnogim Srbima zabranjen ulazak na Kosovo zbog mnogo manjih optužbi, kako navode, smatraju da je njihov zahtev potpuno opravdan, utemeljen i osnovan.

“Ukoliko su verska i nacionalna osecanja i prava jednaka za Albance i Srbe, kako piše u zakonima, ovaj naš zahtev morao bi da bude ispunjen po hitnom postupku i bez odlaganja”.

Link za potpisivanje peticije pronađite ovde.

Podsetimo, u crkvu Svetog arhangela Mihaila u selu Rakitnici, u opštini Podujevo u utorak (28.11) je provalila grupa lica zajedno sa samozvanim i lažnim sveštenikom Nikolom Džufkom, građaninom Republike Albanije, da bi u crkvi obavili crkveni obred. Eparhija raško-prizrenska ističe da je pričinjeno krivično delo u cilju otimanja i “kosovizacije” kulturne baštine SPC.

Izvor :
Kim