Podrška Novaku Đokoviću iz Eparhije raško-prizrenske

Eparhija raško-prizrenska izrazila je zabrinutost povodom objavljenih informacija da je vodećem teniseru u svetu Novaku Đokoviću zaprećeno deportacijom iz Australije i zabranjeno učešće na teniskom turniru i pored činjenice da je nadležnim vlastima priložio svu potrebnu zdravstvenu dokumentaciju, u skladu sa tamošnjim zakonima. 

Vladika raško-prizrenski Teodosije naveo je da je za pravoslavne Srbe na Kosovu i Metohiji, Novak Đoković nije samo čovek koji je potekao sa Kosova, već je veliki dobrotvor i prijatelj koji je više puta pokazao solidarnost sa stradalnim narodom koji ovde živi.

„On svojim ugledom i sportskom veštinom već godinama na najbolji način predstavlja Srbiju u svetu. Vesti o nepravednom i ponižavajućem tretmanu Novaka Đokovića u odnosu na druge sportiste, kao i pretnje, koje su velikim delom podstaknute ideološkim razlozima, duboko vređaju sve nas, koji ovom prilikom izražavamo duboku ljudsku i bratsku solidarnost sa Novakom i njegovim najbližnjim“, stoji u saopštenju.

Iz Eparhije napominju da ostaju u nadi da će, bez obzira na medijsku hajku koja je pokrenuta protiv njega, nadležne vlasti Australije ipak omogućiti Novaku da i ovom prilikom pokaže koliko vredi, viteški boreći se sa ostalim sportistima, kako je to, inače, do sada i činio.

Izvor :
RTV KIM