Počinju Gračaničke večeri

Manifestacija „Gračaničke večeri“ počinje sutra polufinalnim izborom na takmičenju „Prvi glas Gračanice“. Ova manifestacija se organizuje u okviru obležavanja „Dana opštine Gračanica“.

Posle devet godina pauze, ponovo počinju „Gračaničke večeri“. Kako su najavili organizatori iz Gračaničke omladinske inicijative, publiku očekuje dobar kultuno-umetnički program, ali i nagradne igre.

Svečano otvaranje je zakazano za 20 časova u Velikoj sali Doma kulture u Gračanici. Kako je najavljeno publika će moći da uživa u takmičenju „Prvi glas Gračanice“, zatim je predviđeno takmičenje u „Kvizu znanja“, nagradne igre sa publikom, predstaviće se i mladi talenti, a održaće se i „Gračanički nedeljni dnevnik“.

„Naš cilj je da u petak, 9. septembra, nakon pauze duge 9 godina, oživimo tradiciju zajedničkog okupljanja i na kratko ponovo vratimo sećanja na stara dobra vremena. Tradicionalnu manifestaciju kulturno-zabavnog karaktera “Gračaničke večeri” prvi put su organizovali i njen koncept osmislili meštani Gračanice davne 1977. godine. Tradicija duga skoro 30 godina, sa kojom su stasale i družile se mnoge generacije, uz kvalitetni takmičarski program za mlade i zabavu za celu porodicu, u prostoru Doma kulture, organizovana je svakog petka tokom leta, ali je prekinula ne tako daleka i svima nama poznata burna i teška prošlost. Uprkos svim poteškoćama koje su nas zadesile, mi smo odavnina znali da se veselimo i slavimo život pa se “Gračaničke večeri”, nakon nekoliko godina pauze, ponovo vraćaju u Gračanicu i iz tog razloga se posebno radujemo Vašem dolasku!“, poručuju organizatori.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Gračanica.