Počeo upis novih srednjoškolaca u Lapljem Selu

Srednjoškolci opštine Gračanica, ali i okolnih mesta, danas i sutra moći će da upišu jednu od tri srednje škole koje imaju svoje prostorije u novom srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.

Direktor srednje medicinske škole, Miodrag Živić kaže da škola ove godine nudi tri smera i da su sva četiri odeljenja popunjena.

„Ovde u Lapljem Selu imamo tri odeljenja od 20 učenika. Što se tiče smerova to su opšti smer medicinska sestra-tehničar, fizioterapeutski smer i ginekološka sestra – akušer. Imamo jedno istureno odeljenje u Plemetini koje broji isto 20 učenika, smer medicinska sestra – tehničar. Đaci pored svedočanstva šestog, sedmog i osmog razreda i prijave za upis, potvrde da su položili završni ispit, potrebno je da donesu i lekarsko uverenje kada upisuju školu“, rekao je Živić.

On je takođe dodao da je i ove godine vladalo veliko interesovanje za ovu školu što dokazuje ukupan broj đaka, njih 325.

Direktorka ekonomske škole Dragica Mitić rekla je da su veoma zadovoljni upisom i da su takođe sva mesta za nove srednjoškolce popunjena već u prvom upisnom krugu.

„Ove godine upisujemo četiri odeljenja od po 20 učenika prvog razreda i nudimo tri obrazovna profila, a to su ekonomski tehničar, finansijsko računovodstveni tehničar i pravno-poslovni tehničar. Takođe imamo i jedno istureno odeljenje u Plemetini, finansijsko računovostveni tehničar. Ove godine ekonomska škola je brojala ukupno 217 učenika“, kazala je Mitić.

Kao i svoje kolege i direktor Gimnazije Dejan Denić izjavio je da je veoma zadovoljan ovogodišnjim brojem učenika koji su izrazili želju da upišu ovu školu.

„Imamo dva smera. Društveno jezički smer koji je popunjen i broji 20 učenika, dok u prirodno matematičkom smeru imamo 13 upisanih đaka. Sada zajedno sa novoupisanim đacima, broj učenika koji pohađaju Gimnaziju biće za dva učenika manje nego prošle godine, a to je 137“, zaključio je Denić.

Izvor :
Gracanica online