Počelo lepljenje srpskih i kosovskih registarskih tablica

Na svim prelazima između Kosova i Srbije jutros je počela primena dela sporazuma o deeskalaciji situacije koji su 30. septembra u Briselu postigli  Beograd i Priština, a koji se odnosi na postavljanje nalepnica na srpske i
kosovske registarske tablice.


Vozači, koji jutros od 8 sati ulaze na Kosovo i u Srbiju, dobijaju od policijskih službenika nalepnice kojima prekrivaju simbole Kosova i Srbije na registarskim tablicama.


Vozači očekuju da će u budućem periodu biti manje gužvi na prelazima, jer je procedura u vezi sa tablicama sada mnogo brža u odnosu na raniji period.


„Lakše je i za jednu i za drugu stranu ja mislim, zato što niko ne skida i stavlja tablice. Nalepnice su jednostavnije, praktične da kažem“.


„Vrlo jednostavno sad smo bili ovde dobili smo nalepnice, zalepili smo, sve je u najboljem redu“.


„Procedura je veoma laka. Posle provere dokumentacije policajac vam dodeli papir sa stikerima koji ima uputstva. Mali stiker je za obeležje zemlje dok preko grba ide ovaj duži stiker i to je to. postavljanje traje minut. Mislim da je ovo bolje rešenje, bolje nego sa probnim tablicama“.


Prema sporazumu o deeskalaciji situacije predviđeno je da režim nalepnica koji je jutros počeo da se primenjuje traje šest meseci do kada bi trebalo da Beograd i Priština dođu do trajnog rešenja.

Izvor :
Medija centar Čaglavica