Počela prijava za deseti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi “Grafes”

Deseti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „GRAFEST“ održaće se od 29. novembra do 1. decembra 2021. godine u Domu kulture „Gračanica“. Rok za prijavu je 16. novambar.

Dom kulture Gračanica poziva sve televizijske i samostalne produkcije, kao i nezavisne autore da prijave svoje dokumentarne filmove i srodne dokumentarne televizijske forme (reportaže, emisije, priloge) proizvedene posle 01. januara 2016. godine. Nema ograničenja u trajanju (minutaži), ali broj prijavljenih radova koje pojedinačna produkcija može da prijavi ne sme da premaši deset.

Popunjene i potpisane prijave kandidati mogu poslati na imejl adresu Doma kulture (domkulturegracanica@gmail.com), a formular je napravljen tako da se sva polja mogu popuniti elektronski, kao i elektronski potpisati. Takođe je moguće i popunjenu prijavu odštampati, svojeručno potpisati i poslati je skeniranu mejlom, poštom ili lično u Dom kulture „Gračanica“.

Poželjno je da se radovi postave onlajn i pošalju kao link za gledanje i/ili preuzimanje. Radove je moguće dostaviti i na DVD-u ili USB-u na adresu Doma kulture Gračanica.

Pored takmičarskog dela programa, za koji se radovi biraju putem konkursa, postoji i revijalni deo programa u kojem se prikazuje svega nekoliko pažljivo odabranih filmova iz domaće i evropske moderne dokumentaristike, po izboru selektora. Radovi za revijalni deo programa se ne prijavljuju putem konkursa.

Prijavu i pravilnik o festivalu možete preuzeti OVDE.

Izvor :
Medija centar Čaglavica