Pobednički filmovi sa Grafesta na Martovskom festivalu u Beogradu

U okviru 71. Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu, u pratećem programu biće predstavljeni pobednički filmovi GRAFEST-a u prethodne tri godine, saopšteno je iz Doma kulture Gračanica.

Filmovi Gorana Avramovića „Uprkos svemu“, Rastka Šejića „Pozdrav pesniku“ i Jelene Radenović „A Istok, reka teče“, jedan za drugim, na programu su 27. marta sa početkom od 17:30 u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograd.

Filmovi su izabrani od stručnog tima Martovskog festivala.

„Promocija gračaničkog festivala dokumentarnog filma i TV formi GRAFEST, na 71. izdanju Martovskog festivala, potvrđuje uspeh našeg festivala, ukazuje na njegovu konkurentnost, profesionalnost, te je ovo veliki uspeh za kompletnu ekipu i zaslužena valorizacija našeg truda i rada. Biće ovo prilika da se publika koja prati dokumentaristiku šire upozna sa procesima i tokovima stvaralaštva kako na Kosovu i Metohiji, tako i autora koji su svoja ostvarenja posvetili Kosovu i Metohiji, i time doprineti potpunijem razumevanju tog efekta stvarnog, dogođenog, proživljenog u burnim vremenima i vrtlogu istorijskih previranja“ istakao je Žarko Milenković, višegodišnji selektor revijalnog programa GRAFEST-a.

Izvor :
Medija centar Čaglavica