Plakati sa likom Radoičića na severu: “Lažni patriota i kriminalac”

U više sredina na severu Kosova – Leposaviću, Sočanici i Zubinom Potoku osvanili su plakati sa likom Milana Radoičića, objavio je zamenik ministra za povratak i zajednice u Vladi Kosova Radoica Radmirović.

Radomirović je na Fejsbuku objavio fotografije sa nekoliko lokacija na severu Kosova gde se vidi da su na pojedinim objektima oblepljeni plakati sa likom Milana Radoičića, nekadašnjeg potpredsednika Srpske liste i vođe naoružane grupe koja se 24. septembra prošle godine sukobila sa pripadnicima Kosovske policije u selu Banjska kod Zvečana.

“Ko je Radičić? Lažni patriota. Osumnjičen za brojna ubistva Srba na Kosovu. Vlasnik narkolaboratorija. Kriminalac koji je zloupotrebio našu mladost zarad ličnog bogaćenja. Terorista. Rrecite NE terorističkoj organizaciji Srpska lista”, navodi se na plakatu sa likom Milana Radičića.

Za sada nije poznato ko je postavio plakate.

Nema osnova da se pokrene istraga

Kosovska policija upoznata je sa tim da su na više lokacija na Severu Kosova postavljeni plakati ove sadržine.

Međutim, kako nam je kazao zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, nema osnova da se pokrene istrage.

„Upoznati smo sa tim, obavestili smo tužioca, ali on je zaključio da nema osnova da se pokrene slučaj“, kazao je Eljšani za KoSSev.

Od Srpske liste smo zatražili komentar povodom – kako navoda Radomirovića, tako i sadržine plakata u kojima se za ovu stranku navodi da je „teroristička organizacija“.

Međutim, telefonskim putem nismo uspeli da stupimo u kontakt sa predsednikom stranke, Zlatanom Elekom, te smo mu se obratili pisanim putem.

Izvor :
Kim, Kossev