PKS: Srpska lista priznala politički poraz

„Danas smo iz usta predsednika Srpske liste gospodina Zlatana Eleka čuli ono što odavno znamo, da je Srpska lista doživela svoj potpuni politički poraz i kraj. Ovo priznanje iako dolazi kasno, menja puno“, saopštili su iz Partije kosovskih Srba.

U saopštenju stoji da ovo priznaje potvrdjuje da Srbi ne veruju Srpskoj listi i da Srpska lista nikada nije imala 99% podrške, već je to bila, kako piše “najbrutalnija laž koju je ova partija širila preko svojih medija i u koju je čak i sama poverovala”.

“Srbi su takodje pokazali i dali jasne signale da ne prihvataju Kurtijeve političke igrice poput peticije i referenduma, a koje je Srpska lista prihvatila i učestvovala u njima.
Izjavom gospodina Zlatana Eleka, Srpska lista priznaje da više nema ‘moć’ da krade izbore i ucenjuje glasače Srbe”, navodi se u saopštenju.

Iz Partije kosovskih Srba dodaju da je sada već potpuno jasno da će Kurti morati sam da nastavi svoje političke igre, pošto je, kako piše “njegov politički i koalicioni partner u čak dve Kurtijeve Vlade, danas pozivom Srba na bojkot referenduma ustvari proglasio svoju političku ‘smrt’”.

Izvor :
Kim