PKS: Sredstva iz Razvojnog fonda nisu za dugove već za infrastrukturu

„Sredstva iz Razvojnog fonda ne mogu se koristiti za tekuću potrošnju, niti za pokrivanje bilo kakvih dugova“, smatraju u Partiji kosovskih Srba.

Oni su tako reagovali na jučerašnju izjavu ministra finansija u Vladi Kosova Hekurana Muratija da će četiri opštine na severu plaćati dug za utrošenu struju prema KOST-u od sopstvenog i budžeta Razvojnog fonda za sever.

“Namera Vlade Kosova da sredstva iz Razvojnog fonda za sever, ukrade i koristi za namirivanje navodnog duga za električnu energiju, dokaz je neskrivene želje za ekonomskim uništavanjem severa i onemogućavanje svih kapitalnih investicionih projekata”, kažu u PKS-u.

Napominju da se ova sredstva mogu isključivo da se koriste za finansiranje infrastrukturnih projekata od opšteg interesa za opštine i građane.

“Pozivamo predstavnike EU na Kosovu koja je i garant Briselskog sporazuma,kao i ambasade zemalja KVINT-e da ozbiljno shvate ovu podmuklu nameru Vlade Kosova i spreče pljačku Fonda koji ima za cilj infrastrukturni razvoj severa i ništa drugo sem toga”, navode u saopštenju.

Podsetimo, Murati je juče naveo da je dug za struju ove četiri opštine veći od 1,8 miliona evra, te da potrošena električna energija treba da bude isplaćena.

Izvor :
Kim