PKS: Srbi na severu koju se imenuju na određene pozicije nemaju nikakav kredibilitet

„Na delu je politički inžinjering Prištine na severu Kosova, a koji ima za cilj da prikrije policijsku okupaciju i svakodnevna hapšenja i progon Srba. Taj politički inžinjering podrazumeva uključivanje nekih ’Srba’ u kabinete lokalnih gradonačelnika Albanaca kako bi se stvorio privid multietničnosti“ saopštila je danas Partija kosovskih Srba. 

Iz ove partije dodaju:

„Srbi koji se imenuju na odredjene pozicije u prethodnim danima, nemaju nikakav politički niti kakav drugi kredibilitet u svojim sredinama i uglavnom su sumnjivog morala i sa policijskim dosijeima. Svi koji u okolnostima dok se naš narod maltretira i proganja, prihvate takva imenovanja treba da budu svesni da postaju deo albanskih političkih partija (Samoopredeljenja i Demokratske partije Kosova)i potrošna roba sa jednokratnom upotrebom“.

Prema njegovim rečima „rok trajanja ovih nelegitimnih gradonačelnika na severu je veoma kratak i okončaće se u idućih nekoliko nedelja“.

„Srbi koji sada postaju deo takvih političkih konstrukcija treba da budu svesni da daju lažni privid demokratije i učestvuju zajedno sa Aljbinom Kurtijem u nasilnom potčinjavanju i političkoj okupaciji severa. Kao takvi verovatno nikada više neće moći da budu deo lokalnih struktura od onog trenutka kada se Srbi vrate u institucije i izadju na izbore, a što će biti veoma brzo. Prodajući veru za večeru treba da znaju da su upravo oni jedan od razloga za sve veće prisustvo specijalnih jedinica policije na severu i povod za dodatno maltretiranje Srba. Sa druge strane sramota koju ovim postupcima nanose sebi i svojoj deci trajaće mnogo duže od ovih nelegitimnih gradonačelnika“, zaključuju iz ove političke partije.

Izvor :
Medija centar Čaglavica