PKS: Sednica SB UN naša slamka spasa pred terorom Vlade Kosova i Kurtija koji hapse i maltretiraju Srbe

“Večeras kada se u 21h održava sednica Saveta bezbednosti UN-a, oči Srba sa Kosova biće uperene ka tom dogadjaju i to je naša slamka spasa, pred terorom Vlade Kosova i Aljbina Kurtija koji hapse i maltretiraju Srbe na dnevnom nivou”, saopštila je Partija kosovskih Srba.

“Uliva nam veliku nadu ozbiljnost i odlučnost onog koji nas večeras predstavlja pred Savetom bezbednosti. U ime Srba sa Kosova koje predstavljamo dajemo punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi koju vodi protiv terora Vlade Kosova nad našim narodom i za vitalne nacionalne interese Republike Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji. Ulažemo velike nade u večerašnju sednicu Saveta bezbednosti UN-a, Rezoluciju 1244 i argumente koje će predočiti predsednik Aleksandar Vučić, a koji nedvosmisleno ukazuju na koordinirane akcije Vlade Kosova koje imaju za cilj proterivanje i egzodus Srba sa KiM”, dodaje se u saopštenju.

 Saopštenju između ostalog iz ove partije navode i da “u mesecima i nedeljama iza nas u kojima traje tihi egzodus Srpskog naroda sa Kosova i Metohije, ne postoji puno brige u zapadnim centrima moći za naše probleme i sudbinu Srba”, već dodaju da “ti centri više brinu o svojim političkim agendama i pokušavaju da sa onima koji su ubedljivo poraženi na parlamentarnim izborima u Srbiji, naprave unutrašnju destabilizaciju i političku krizu, kako bi se egzodus Srba sa Kosova odvijao u drugom planu i daleko od očiju javnosti”.

Izvor :
Medija centar Čaglavica