Pismo podrške prof. dr Milošu Koviću

Saopštenje

Mnogo događaja u javnom prostoru ukazuje na to da ljudi koji iskreno vole Srbiju i srpski narod, koji su pošteni i vredni, postaju objekti progona najrazličitije vrste. SNF je na žalost na svojoj koži osetio mnogo puta takve progone.

Javnost, a pre svega akademska javnost je krajnje uznemirena zbog progona kome je izložen uvaženi prof. dr Miloš Ković, kome preti otpuštanje sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. Profesor Ković je jedan od retkih srpskih intelektualaca koji je beskompromisno svedočio istinu o Kosovu i Metohiji.

Da, jedan od retkih, nažalost. Omiljen kod studenata i kolega, porodičan verujući čovek, neumoran u odbrani istine o položaju srpskog naroda na KiM, o položaju SPC na KiM, jedini koji redovno vodi svoje studente istorije u: Draganac, Gračanicu, Dečane, Peć, Orahovac…e baš takav se procenjuje kao nepodoban, i baš takav mora biti odstranjen sa fakulteta, baš od takvog treba zaštititi srpsku decu.

 Ko želi da ga odstrani sa fakulteta? Oni koji kažu: „da su sv. Savu izmislili Karađorđevići“, da je „Jasenovac odgovor na njihovu vladavinu“, da je „oktroisani ulazak Srbije u NATO i EU od najvišeg interesa za Srbiju“, da su „Srbi bagra od naroda“, da je „Srpski transformer: ode tenk dođe traktor“, da „ćiriličnoj bagri treba objašnjavati zašto ih malo-malo bombarduju“, da „su Srbi krivi i za Jasenovac i za Staro Sajmište“, da „je u Jasenovcu ubijeno „SAMO“ 80.000 Srba“ da „prof. Ković zbog svog „srbovanja“ vodi talibansku politiku na univerzitetu“, i tako dalje, itd!

 Profesor Ković je kao predsednik Pokreta za odbranu KiM uvek davao nesebičnu podršku radu SNF, na čemu mu je SNF neizmerno zahvalan.

SNF najoštrije osuđuje proganjanje profesora Kovića od strane neoustaških i neofašističkih snaga sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. Istovremeno, SNF je zahvalan profesoru Koviću što je svojom žrtvom ogolio do sada vešto skrivanu nameru da se ubuduće srpska deca uče srpskoj istoriji kroz NATO i haške naočare.

SNF staje uz rame sa profesorom Milošem Kovićem, te poziva: svoje članove, studente kao i celu akademsku zajednicu da 1. Novembra u 11 sati dođu na plato ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu i iskažu podršku progonjenom profesoru. Za dobro njegovih studenata, našeg naroda i države.

Izvor :
Srpski nacionalni forum (SNF)