Petković: SL izlazi iz prištinskih institucija ako se ne formira ZSO

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je ubedljiva pobeda Srpske liste na lokalnim izborima na Kosovu pokazala koliko je važno da srpski narod bude jedinstven.

Petković je dodao i da bi rezultate izbora trebalo da analiziraju u međunarodnoj zajednici, posebno oni koji su podržavali premijera Aljbina Kurtija u, kako je rekao, „akciji terora“ nad Srbima na severu.

„Onako kako je bila snažna i ubedljiva pobeda Srpske liste i srpskog naroda na juče održanim izborima, neka svi dobro znaju da će isto tako da bude snažan odgovor ukoliko ne bude formirana Zajednica srpskih opština (ZSO) i ukoliko se ne uđe u institucionalne konkretne korake počevši od prvog sastanak u Briselu u novembru koji isključivo treba da bude posvećen razgovoru o implementaciji onoga što je dogovoreno 2013. godine“, rekao je Petković na konferenciji za novinare.

Ukoliko ne bude formirana ZSO, dodao je Petković, odgovor će biti takav da će „Srpska lista i srpski narod izaći iz svih prištinskih institucija na severu pokrajine“.

„To je ono što svi vrlo dobro treba da znaju“, poručio je Petković.

Izvor :
N1