Petković razgovarao sa nezaposlenim medicinarima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Palati Srbija sa grupom nezaposlenih građana koja je učestvovala na konkursu za posao u Kliničko-bolničkom centru Priština u Gračanici. 

Petković je na Fejsbuku napisao da je razgovarao sa žiteljima Gračanice, Badovca, Dobrotina, Lapljeg Sela, Lipljana, Ugljara, Gušterice, Donje Brnjice, Kosova Polja koji su došli u Beograd da iznesu svoje probleme i životne situacije.

„Otvoreno smo popričali, svako od 21 prisutnog izneo je svoju situaciju, a mi smo ih sve saslušali i ponudili pomoć kroz projekte Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Zajedno smo zaključili da se decenijski problemi ne mogu rešiti preko noći, ali da smo mnogo toga pokrenuli i realizovali i da je Kancelarija za KiM njihova kuća u koju su uvek dobrodošli. Želim i da im zahvalim što veruju svojoj državi i predsedniku Aleksandru Vučiću, jer smo tu jedni za druge, uvek i u svemu“, naveo je on.

Nakon sastanka sa direktorom Kancelerije za KiM nezaposleni medicinari poručili su da veruju državi Srbiji i da je ona jedini način za „opstanak i ostanak naroda na Kosovu i Metohiji“, te da su im upućene „tople reči koje su umirile njihova srca“.

Izvor :
RTV KIM