Petković: Kurti ponovo pokušava da zastraši srpski narod u Štrpcu

Više pripadnika Specijalne jedinice kosovske policije upalo je danas u podne, u pratnji predstavnika Carine u više srpskih prodavnica u opštini Štrpce, u potrazi za srpskom robom, navodi se u saopštenju direktora Kancelarija za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

„Oni su blokirali tri prodavnice, a meštani koji su krenuli u nabavku onemogućeni su da obave kupovinu i zastrašeni najnovijom demonstracijom sile Aljbina Кurtija“, rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM napominje da je ovo četvrti put za svega nekoliki meseci da Кurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz opštine Štrpce.

„U te svrhe, Кurti koristi i nekakav obračun sa plazmom i smokijem kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez“, naveo je on.

Petković dodaje da građani Štrpca ne nasedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a „jedini gubitnik ovakvih nerazumnih akcija biće upravo Кurti“.

„Država Srbija nastaviće da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način i to Кurti ne može da spreči“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: RTV KIM