Pesnički susreti ’’Lazar Vučković’’: U dva dana od Prizrena do Mitrovice

Dvodnevni Pesnički susreti „Lazar Vučković“ održaće se 29. i 30. septembra, a pesnički karavan će obići Gornje selo kod Prizrena, Bogosloviju u gradu na Bistrici, Gračanicu, Prilužje i Kosovsku Mitrovicu.

Pesničke susrete tradicionalno organizuje Novinsko izdavačka ustanova „Panorama – Jedinstvo“. Ovogodišnja manifestacija je 54. po redu.

Susreti će biti otvoreni u Gornjem Selu kod Prizrena ispred rodne kuće pesnika i novinara „Jedinstva“ Lazara Vučkovića 29. septembra u 11.00 časova.

Istog dana u 14.00 u Prizrenskoj bogosloviji pesnici će kazivati stihove mladim bogoslovima, a u 17.00 u Domu kulture „Gračanica“ biće održano pesničko veče i dodeljene nagrada za najbolju poeziju objavljenu poslednjih godinu dana u časopisu „Stremljenja“.

Narednog dana, 30. septembra u 9.20 časova, pesnički karavan će posetiti OŠ „Vuk Кaradžić“ u Prilužju i družiti se sa đacima iz ove škole.

Završna manifestacija ovogodišnjih Pesničkih susreta „Lazar Vučković“ će se održati 30. septembra u Mitrovačkom dvoru u Кosovskoj Mitrovici od 12.30 časova.

Podsetimo, pesnički susreti „Lazar Vučković“ se održavaju od 1969. godine u znak sećanja na prerano preminulog pesnika i novinara koji se tri godine ranije utopio u Ohridskom jezeru zajedno sa kolegom pesnikom Blažom Šćepanovićem. Obojica su tada učestvovala na „Struškim večerima poezije“.

Izvor :
RTV KIM