Otvoren novi kik-boks klub „038“

U Sportskoj hali u Lapljem Selu  sinoć je otvoren novi kik-boks klub „038“. Otvaranju je prisustvovao direktor Odeljenja za  omladinu i sport Opštine Gračanica Dušan Cvejić, prijatelji kluba i predstavnici kik-boks kluba “028” iz Severne Mitrovice.

Klub su osnovali Nikola Kovačević i Dušan Ivanović, koji se više od pet godina bave ovim sportom. Kovačević i Ivanović bili su prvaci Srbije i vicešampioni sveta u kik boksu.

 „Smatramo da bismo omladini mogli da ponudimo dosta iskustva i da bismo mogli da postanemo ambasadori ovog sporta na području opštine Gračanica. Nadam se da ćemo u budućnosti na takmičenjima koja predstoje i za koje ćemo da spremamo momke postići određene uspehe. Termini treninga su ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom u periodu od 17 do 20 časova“, kazao je jedan od osnivača i trenera novootvorenog kluba Nikola Kovačević.

Nikola Kovačević i Dušan Cvejić potpisali su ugovor o korišćenju prostorija za treninge.  Cvejić je obećao i dodatnu podršku ovom klubu.

„Nadam se da ćemo u narednom periodu povesti više računa generalno o ovom sportu i izaći im u susret što se tiče sportskih rekvizita, tatami podloge…Odeljenje za omladinu i sport će i dalje brinuti o svoj omladini na teritoriji naše opštine i pokušaće u skladu sa svojim mogućnostima da im omogući što bolji rad“, kazao je Cvejić.

Sinoćni trening bio je otvoren za javnost, a klub trenutno broji desetak članova.

„Kik boksom sam odlučio da se bavim zato što je kik- boks veoma zdrav sport, prvenstveno zbog zdravlja, a i nadam se da ću postići neke uspehe u daljoj karijeri, jer planiram da se profesionalno bavimo ovim sportom“, kazao je Dimitrije Živić iz Lapljeg Sela.

„Kik boksom sam odlučio da se bavim pre svega zbog discipline kojoj nas uči i kodeksa ponašanja“, rekao je Andrija Krstić iz Gornje Gušterice.

U Lapljem Selu već desetak godina postoji i kik boks klub „Šakal“, koji trenutno okuplja nekoliko desetina ljubitelja ovog sporta.

Izvor :
Medija centar Čaglavica