Otkazan organizovani prevoz na doček zbog akcije specijalaca

Opština Gračanica pozvala je građanstvo da na večerašnjem obeležavanju Nove godine po Julijanskom kalendaru na trgu u Gračanici poštuju sve propisane epidemiološke mere kako ne bi davali prostora „nedobronamernim pojedincima, institucijama i bezbednosnim službama da izazovu nove nemire i pritiske na narod“. S tim u vezi je i organizovani prevoz na doček u Gračanici otkazan.

Opština Gračanica obaveštava javnost da se organizovani prevoz za Gračanicu na večerašnje obeležavanje otkazuje zbog novonastale situacije i sinoćne „brutalne akcije“ kosovske specijalne policije u zgradi opštine, a kako bi predupredili moguće neželjene reakcije,.

Građani samoinicijativno mogu doći od 16 časova u centar Gračanice i poslužiti se kuvanim vinom, rakijom i pečenim volovskim mesom koje se priprema za ovu priliku.

„Opština Gračanica nastavlja, kao i od sada, da preduzima sve neophodne mere i pripreme kako bi večeranje oveležavanje pravoslavne Nove godine proteklo u miru i dobrom raspoloženju a u skladu sa propisanim epidemiološkim merama“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Izvor :
Medija centar Čaglavica