Osmani sa predstavnikom UNDP-a o podršci Kosovu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa novim predstavnikom UNDP-a na Kosovu Nunom Keirosom. Kako se navodi u saopštenju Predsedništva Osmanijeva je Keirosu poželela dobrodošlicu i izrazila spremnost za nastavak saradnje na projektima koje će sprovoditi UNDP..

Navodi se da je Osmanijevatokom satanka kazala da „visoko ceni doprinos UNDP-a u podršci mnogim programima i projektima na Kosovu, sa posebnim naglaskom na one za žene, omladinu, životnu sredinu i ljude sa posebnim potrebama“.

„Predsednica Osmani je zatražila podršku za projekte, koji su među prioritetima njenog mandata, koji uključuju ekonomsko osnaživanje žena, podršku deci sa posebnim potrebama, kao i zelenu agendu“.

Predstavnik UNDP-a je, kako se navodi, izrazio otvorenost za saradnju na podršci ovim prioritetima, uzimajući u obzir slične projekte koji se vode u regionu.

Između ostalog, razgovarali su i o Forumu za žene, mir i bezbednost, koji organizuje kosovska predsednica.

Predsednica je zahvalila UNDP-u na dosadašnjem partnerstvu i saradnji, a sa ovog sastanka potvrđena je podrška i za ovu godinu, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

Podsetimo, diplomata portugalskog porekla Nuno Keiros imenovan je za predstavnika Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu početkom meseca, a na tu funkciju zamenio je Mariju Suoko.

Izvor :
Medija centar Čaglavica