Osmani: Izbori važni za građane i budućnost njihovih opština

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je povodom sutrašnjih izbora za gradonačelnike četiri opština na severu Kosova u pisanom obraćanju medijima navela da su oni važan trenutak za građane tog dela Kosova i za budućnost njihovih opština.v

„Izbori su kamen temeljac svake demokratije, a dan izbora je dan kada svi čuju vaš glas. Stoga su izbori 23. aprila važan trenutak za vas i za budućnost vaših opština i pravo glasa je zagarantovano Ustavom i zakonima, tako da ga uživaju svi građani Kosova, bez razlike“, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

Osmanijeva je naglasila je da će svojim glasom građani opština na severu Kosova osigurati da će se izabrani predstavnici direktno baviti pitanjima koja utiču na njihove živote i stvoriti perspektivu za sve.

„Vaše učešće na izborima znači bolji život za sve vas. Zato iskoristite ovo pravo u ovom važnom trenutku za demokratiju. Vaš glas je najmoćnije sredstvo za odlučivanje o budućnosti vaše opštine i pozivanje izabranih zvaničnika na odgovornost“, dodala je ona.

Vjosa Osmani je navela da razume da su mnogi bili meta pretnji i zastrašivanja koje je poslednjih nedelja upućivao „kriminalni establišment koji podržava Beograd“ kako bi ih primorao da odustanu od glasa i moći da oblikuju budućnost svojih opština.

„Međutim, želim da vas uverim da kosovske institucije čine sve da ovi izbori budu slobodni i pošteni i da je vaša bezbednost zagarantovana. Zato vas pozivam da odbijete one koji vam dolaze sa pretnjama i ucenama i podstičem vas da svojim učešćem na lokalnim izborima 23. aprila 2023. pošaljete snažnu i jasnu poruku“, navedeno je u poruci kosovske predsednice.

Podsetimo, građani četiri opštine na severu Kosova, naseljene većinom Srbima: Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, biraće sutra (23. aprila) nove gradonačelnike. U Leposaviću i Zvečanu će se glasati i za novi sastav skupština opština.

Izvor :
Kim