Osam godina bez odgovornih za zloupotrebe novca za ugrožene na Kosovu

Iz budžeta Srbije već decenijama se, pod izgovorom pomoći ugroženom stanovništvu na Kosovu, izdvaja u proseku više stotina hiljada evra do milion evra dnevno. Naše istraživanje, međutim, pokazuje da taj novac ne stiže do onih kojima je neophodan. Posle objavljenih dokaza u serijalu Insajder “Patriotska pljačka”, 2013. formiran je Anketni odbor koji je potvrdio da se novac troši nenamenski. Taj izveštaj međutim nikada nije došao na dnevni red Skupštine Srbije, a sadašnji predsednik Parlamenta gostujući na televiziji Marker obećao je da će proveriti o čemu se radi.

Momir Stojanović: Utvrđeno je da su sredstva namenjana građanima KiM bila predmet zloupotrebe uskog kruga ljudi

„Drskost, bahatost i neodgovornost koja se graniči i s bezobrazlukom“, bila je jedna od prvih rečenica predsednika Anketnog odbora Momira Stojanovića, nakon objavljivanja izveštaja koji se bavio trošenjem novca namenjenog Kosovu. 

Na koje sve probleme i prepreke su članovi Anketnog odbora nailazili tokom rada kao i kako je moguće da njihov izveštaj o zloupotrebama trošenja novca iz budžeta za Kosovo, do danas nije usvojen u Skupštini, samo su neka od pitanja na koja je odgovrarao Momir Stojanović u emisiji Marker.

I ćutanje je odgovor: Vlada bez odgovora što nije inicirala provere zloupotreba novca za ugrožene na Kosovu

Izveštaj Anketnog odbora, u kojem se navode brojni dokazi o zloupotrebama novca koji je bio namenjen ugroženom stanovništvu na Kosovu, nije stigao do institucija već je arhiviran, rekao je između ostalog za Marker tadašnji predsednik odbora Momir Stojanović.

Zbog čega Vlada Srbije nije inicirala postupak provere na osnovu izveštaja – jedno je od pitanja koje smo uputli Vladi Srbije, a koje je ostalo bez odgovora.

Izvor :
Insajder